Nieuws & Wedstrijdverslagen

LB-ZAC meiden U18 tegen Wyba 29 maart

Op vrijdagavond 29 maart hadden we een belangrijke wedstrijd om de 2e plaats. Voor deze wedstrijd staan we met ze 3-een in punten gelijk en nu moesten we tegen een directe concurrent.

 

We begonnen heel stroef en onze schoten vielen niet. Gelukkig stond de verdediging wel goed waardoor het na 4 minuten nog maar 2 tegen 2 was. De tegenstander had moeite met onze zone verdediging en kwam er maar een paar keer doorheen. Omdat we zelf ook bijna niet tot scoren kwamen stond het na 1 kwart 6 – 10 alle kansen dus om deze wedstrijd nog te winnen.

 

In het 2e kwart waren we iets scherper en kwamen we gelijk. Nog steeds waren de scores schaars. Het stond bij rust 19-19. Alleen jammer dat Bo eerst door haar enkel ging en later een tegenstander op Michelle haar knie viel. Jammer genoeg kon Michelle niet meer meedoen want ze had te veel last.

 

Ook het 3e kwart ging helemaal gelijk op. Dit kwart sloten we af met een 9-9 stand waardoor het 28-28 stond.
Het laatste kwart begonnen we goed en namen 4 punten voorsprong. Elke keer als de tegenstander scoorde hadden we een antwoord en zo bleven we steeds een paar punten voorstaan. Toen BV Wyba fouten op ons begon te maken en we naar de vrijworplijn moesten bleven we cool en schoten er 6 van de 10 raak. In de laatste minuut scoorde Wyba nog een 3 punter waardoor het bijna nog spannend werd maar we hebben de wedstrijd rustig uitgespeeld en met 38-34 gewonnen.

 

Vrijdag 7 april hebben we onze laatste wedstrijd van het seizoen in Haaksbergen en als we daar een goed resultaat halen blijven we 2e.

 

Scores: Roos 18, Paola 7, Bo 6, Marit 3, Lotte 2, Michelle 2