• Dames 1 verslaat koploper uit Almelo

  11 feb 2019
 • Dames 1 heeft vrijdagavond de topper tegen Uitsmijters gewonnen (52-50) en bezorgde de koploper uit Almelo daarmee de eerste nederlaag van het seizoen. Na een week goed te hebben getraind op een zone begonnen de dames vol passie en energie aan de wedstrijd. Uitsmijters wist zich geen raad met de zone, waardoor zij slechte schoten moesten nemen. De ploeg van Terrence Smilde profiteerde optimaal via de fast break en koesterde na 10 minuten een voorsprong van 7 punten (16-9).

  In het tweede kwart haperde de productie aan Zwolse zijde, waardoor de bezoekers de opgelopen schade weer konden repareren. Bij een stand van 26-24 zochten beide teams de kleedkamer op. Na de onderbreking zette ZAC een tandje bij en stond de ploeg zowel verdedigend als aanvallend weer zeer goed te spelen. De dames sloegen meteen een gat van 9 punten (37-28), maar konden deze marge richting het eind van de derde periode niet vasthouden. Uitsmijters schakelde over naar een zone en daar had ZAC niet meteen een antwoord op. Het derde kwart werd afgesloten bij een stand van 38-39, waarmee de bezoekers voor het eerst aan de leiding gingen.

  In het slotkwart lukte het geen van beide ploegen nog om een gat te slaan en bleef het duel spannend tot de laatste seconde. Dankzij enkele goede schoten en een sterke verdediging trok ZAC de overwinning uiteindelijk verdiend over de streep: 52-50. Wederom een hele mooie teamprestatie en voor het publiek, dat in grote getale aanwezig was, een zeer vermakelijke wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd van ZAC is op zaterdag 23 februari, uit bij Snipers in Zeewolde. Aanvang: 18:00 uur in Sporthal Het Baken.

  ZAC vs. Uitsmijters: 52-50

  Kwartstanden: 16-9, 10-15, 12-15, 14-11

  Topscorers: Kayleigh Luyckx (18 punten), Anneloes Maneschijn (8 punten), Annemiek Houtkamp (8 punten)