• Dames 1 wint in Zevenaar ook derde competitieduel

  30 sep 2018
 • Dames 1 heeft zaterdagavond ook de derde wedstrijd van het seizoen weten te winnen. Uit bij Basketiers'71 won de ploeg van Terrence Smilde met 44-51. Een verdiende overwinning die eigenlijk hoger had moeten uitvallen. \"Het afmaken kan nog veel beter, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden\", aldus de trainer na afloop. \"Verdedigend staan we weer heel goed en krijgen we maar 44 punten tegen. Aanvallend gaat het nog iets minder, maar we nemen wel goede opties en lopen steeds beter de zone aanval.\"

  Vooraf was de coach er niet helemaal gerust op. \"Basketiers is een lastige tegenstander en wij misten een paar belangrijke speelsters. Gelukkig beschikken wij dan toch over genoeg kwaliteit en zijn we eigenlijk nooit echt in de problemen gekomen.\" Een groot compliment naar de ploeg en de mentaliteit waarmee de overwinning tot stand kwam. Toch doet de uitslag vermoeden dat het lastige avond was.

  Telkens wanneer ZAC een gaatje van circa 10 punten sloeg, wist de thuisploeg zich weer terug te vechten. Het team had de wedstrijd dan ook veel eerder kunnen beslissen. Zowel in het eerste kwart (6-15) als in de 2e periode (12-21) liet ZAC de tegenstander in leven en gaf men de voorsprong weer bijna uit handen. In de 3e periode bleef de marge rond de 5 punten hangen. In het slotkwart viel alsnog de beslissing, toen het verschil opliep naar 12 punten (37-49) en nog ruim 2 minuten op de klok. Basketiers'71 kwam in de absolute slotfase nog terug tot 5 punten (44-49), maar die opleving kwam te laat om de spanning nog echt terug te brengen.

  Al met al een goede teamprestatie en een verdiende overwinning voor Landstede ZAC. De ploeg toont karakter als het even iets minder gaat en werkt hard voor elkaar. Met de derde overwinning op rij staat ZAC momenteel op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BV Amical. De ploeg uit Enschede komt dan op vrijdag 5 oktober om 20:45 uur naar Zwolle.

  Basketiers'71 vs. Landstede ZAC: 44-51 (12-16, 23-27, 33-36, 44-51).

  Scores ZAC: Suzanne van der Roest (14 punten), Kayleigh Luyckx (12 punten), Lize-Lot Webbink (11 punten), Roos Klaassen (5 punten), Nina Koopman (3 punten), Frinke Idzenga (2 punten), Femke Schoemaker (2 punten), Anneloes Maneschijn (1 punt), Marjolein Lubbinge (1 punt).