• Dames 1 wint ook in Nijverdal

  9 mrt 2019
 • Dames 1 heeft vrijdagavond alweer de tiende overwinning op rij geboekt. Uit bij The Valley Bucketeers werd vooral in het derde kwart het verschil gemaakt. Dat kwart bleek uiteindelijk voldoende om met een ruime zege huiswaarts te keren: 61-81. Met de overwinning in Nijverdal verstevigt ZAC de tweede plek op de ranglijst achter koploper Uitsmijters.

  Aanvallend viel er weinig op het spel van ZAC aan te merken, maar verdedigend zag trainer Terrence Smilde wel de nodige verbeterpunten. De thuisploeg bleef dan ook lang in het spoor van ZAC en het lukte de Zwolse dames pas in het derde kwart om de tegenstander definitief van zich af te schudden. Bij rust was de marge nog minimaal (31-34), maar in de derde periode ging het plotseling hard. ZAC zette verdedigend een tandje bij en strafte de fouten bij de thuisploeg genadeloos af. Vooral Kayleigh Luyckx liet zich met 16 punten gelden in het derde kwart. Zij zou uiteindelijk eindigen op 37 punten, een evenaring van haar persoonlijk record.

  Toen de stofwolken van het derde kwart waren opgetrokken bleek het duel inmiddels wel beslist (42-62). De laatste periode deed er eigenlijk niet meer toe en de marge van 20 punten bleef dan ook in stand (61-81). Al met al een degelijke overwinning, waarbij uiteindelijk iedereen tot scoren wist te komen. Naast topscorer Kayleigh Luyckx wist ook Suzanne van der Roest de dubbele cijfers te halen. Zij noteerde 15 punten en 8 rebounds. Op vrijdag 15 maart wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan komt Twente Buzzards op bezoek in het Landstede Sportcentrum. Tip-off om 20:45 uur.

  The Valley Bucketeers vs. Landstede ZAC: 61-81

  Kwartstanden: 14-20, 17-14, 11-28, 19-19.

  Topscorers: Kayleigh Luyckx (37 punten), Suzanne van der Roest (15 punten) en Lize-Lot Webbink (8 punten).