• Eerste winst van 2019 voor VU20

  6 jan 2019
 • Op 5 januari vertrokken de dames U20 van ZAC naar het zuidelijke Wijchen. De eerst wedstrijd zonder onze Lotte, die nu in Engeland woont. Ook missen wij onze toppers Dafne en Renate. Dit betekent een schaarse bank met drie wissels. Na een nederlaag tegen Wyba eerder dit seizoen is de mind-set toch wel om te winnen!

  Eenmaal aangekomen in de Arcus zit de energie er aardig goed in. De warming-up verloopt soepel en snel. In de eerste paar minuten is het vooral zoeken naar de juiste posities en een kwestie van focus vinden. Het eerste kwart eindigt met 10-11 in het voordeel van ZAC.

  Ook gedurende het tweede kwart is het een ware nek-aan-nekrace. Wyba scoort, ZAC scoort, Wyba scoort... en zo maar door. De verdediging bij ZAC wordt in de loop der tijd steeds sterker. Laura en Marit houden het goed dicht onder de bucket. Wyba komt steeds moeilijker aan scoren toe. We gaan de tweede helft in met weer een spannende score: 21-24 voor Zwolle.

  De tweede helft starten we erg stroef. De tegenstander maakt veel fouten waardoor we enige frustratie opbouwen. Voor een moment lijkt Zwolle te verzwakken na 11 punten op rij van Wyba, wat resulteerde in een grotere achterstand (33-25). Gelukkig zitten we niet bij de pakken neer en maken we een come-back door wat vrije worpen en mooie inside acties van Paola. Ook het derde kwart eindigen we met één punt verschil... 33-32, dit keer in het voordeel van Wijchen.

  Het laatste en belangrijkste kwart breekt aan... wie gaat er met de eerste winst van 2019 vandoor? Het is onwijs spannend. 40-41 in het voordeel van Zwolle met nog zo’n 2 seconden op de klok. Wyba neemt uit, schiet en lijkt bijna raak te schieten.... maar de bal stuitert op de ring en gaat niet door het netje. De buzzer beëindigt de 2 uur durende spanning. ZAC wint haar eerste wedstrijd van 2019 met 40-41!

  Scores:

  Bo Bennen 15 punten

  Michelle Huisman 8 punten

  Paola Clement 8 punten

  Roos Klaassen 4 punten

  Elise Visser 4 punten

  Laura Penning 2 punten